latinica  ћирилица
11/06/2019 |  22:46 ⇒ 12/06/2019 | 09:39 | Autor: RTRS

Brutalni Nijemci, četvorka Francuza, pobjeda Islanda

Favoriti su bili na nivou u utakmicama kvalifikacija od utorka uveče. Njemačka je zabilježila ubjedljivu pobjedu 8:0 protiv Estonije, a do tri boda su došli i Francuzi, Belgijanci, Mađari, Sjeverna Irska, Rusija, Albanija i Island u jednom od derbija protiv Turske.

Nijemci su u Majncu potvrdili dobru formu u kvalifikacijama. Dvostruki strijelci bili su Marko Rojs i Serž Gnabri, dok su mrežu Estonaca po jednom zatresli Gorecka, Gindoan iz penala, Timo Verner i Liroj Sane. U okviru Grupe C Sjeverna Irska je golom Meknera u finišu meča, tačnije u 86. minutu odnela bodove iz Belorusije i ostala na čelu grupe sa 12 bodova, tri više od Njemačke uz utakmicu više, dok je treća Holandija sa tri, ali uz dvije utakmice manje od Sjeverne Irske. Belorusija i Estonija nemaju još bodove.

Aktuelni svjetski šampion Francuska je golovima Kilijana Embapea, Ben Јedera, Tovana i Zume slavio u Andori 4:0 i tako se djelimično oporavio od poraza u Turskoj pre nekoliko dana. Turci su u derbiju Grupe H poraženi u gostima od Islanda 2:1 a junak meča bio je dvostruki strijelac Ragnar Sigurdson, dok je jedini gol za Tursku postigao Tokoz. U trećem meču grupe Albanija je kod kuće savladala Moldaviju 2:0 i sa šest bodova zaostaje samo tri boda za vodećim trijom Francuska, Turska, Island, koji imaju po devet bodova.

Škotska se junački branila, ali nije mogla da odoli Belgijancima, koji su golovima Romelua Lukaku u nadoknadi prvog poluvremena i u 57. minutu i Kevina de Brujnea u nadoknadi vremena, došla do nove pobjede i ima maksimalnih 12 bodova. Verni pratilac je Rusija, koja je posle minimalnog trijumfa kod kuće protiv Kipra golom Јonova došla do devet bodova. Slijede Kazahstan i Škotska sa po šest bodova, Kipar ima tri i San Marino bez bodova.

U Grupi E u kojoj se takmiči Hrvatska, Mađarska je izbila na prvo mjesto pošto je savladala Vels golom Patkaija u 81. minutu. Mađari imaju devet bodova, tri više od Slovačke i Hrvatske, ali i utakmicu više. Vels je četvrti sa tri boda.

Fudbalska reprezentacija Italije posle preokreta pobijedila je selekciju BiH 2:1 u četvrtom kolu grupe Ј kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Azuri su upisali i četvrti trijumfa i sa maksimalnim učinkom ubjedljivo su prvi u grupi, dok je tim Roberta Prosinečkog i pored odlične igre u većem dijelu utakmice u Torinu ostao na samo četiri boda.

U preostala dva meča grupe Ј Finsja je u gostima bila bolja od Lihtenštajna 2:0 i sa 9 bodova druga je na tabeli, dok je Grčka još jednom razočarala i pred svojim navijačima poražena je od Јermenije 3:2.

Izvor: Sport Klub