latinica  ћирилица
12/06/2019 |  09:08 | Autor: Blic

Јović i Azar stigli, ali Real sprema novo pojačanje!

Real Madrid je napravio sjajne poteze na početku ovog prelaznog roka - Luka Јović i Eden Azar doprinijeće ubojitosti "kraljevića", ali trener Zinedin Zidan zahtijeva od uprave da mu, kako zna i umije, dovede jednog posebnog asa.
Pol Pogba (Foto: thesun.ie) -
Pol Pogba (Foto: thesun.ie)

Prema pisanju španske Marke, madridski klub svoju pažnju u potpunosti sada okreće dovođenju Pola Pogbe iz Mančester Јunajteda.

Kvalitetni vezni igrač je, kako navodi list, prijeko potreban ekipi, a kako Zidan zahtijeva da u pitanju bude baš njegov sunarodik, uprava se s time saglasila "iako je imala sumnje u ispravnost takve odluke isprva".

Čelnici kluba kontaktirali su trenera i rekli mu da će "uraditi sve što je u njihovoj moći" da Pogbu dovedu sa Old Traforda ovog ljeta.

"Los blankosi" bi bili više nego voljni da udovolje najvećoj želji Zinedina Zidana, ali to neće biti lako. Јunajted ne želi da pusti Pogbu za manje od 150 miliona, što je skoro onoliko koliko su zajedno plaćeni transferi Јovića (60 miliona) i Azara (100), a Real nije voljan da baš toliko izdvoji za ovo pojačanje.

Iako su se u međuvremenu Totenhemov Kristijan Eriksen i Ajaksov Doni van de Bek pominjali kao alternative, Zidan je istakao da jedino želi Pogbu i nikoga drugog.

Zidan je svjestan da i Pogba želi da igra za čuvenog trenera, a da bi se to desilo - morao bi da malo smanji platu. Ako bi na to pristao, Real bi mu izašao u susret sa dugotrajnim ugovorom, možda čak i šestogodišnjim.

Pogba bi rado da napusti Јunajted, što u Madridu vrlo dobro znaju, i voljan je da "pritisne" čelnike sa Old Traforda da mu omoguće transfer jer "nije zadovoljan pravcem u kome se mančesterski klub kreće".

Zidan je, sa druge strane, upravu Reala ubijedio da bi ovaj osvajač Mundijala bio korisno pojačanje jer bi "donio takmičarski duh, liderstvo na terenu i dobru atmosferu u ekipu". Pogba, pritom, savršeno priča španski jer mu je supruga iz Bolivije, pa bi adaptacija na novu sredinu bila bezbolna.

Njegov agent Mino Rajola, koji je trenutno pod FIFA zabranom obavljanja menadžerskog posla, ipak bi mogao da utiče da se ovaj mega-transfer dogodi, tim prije što sa upravom Madriđana ima vrlo prisne poslovne odnose.

"Operacija Pogba je već počela u španskoj prestonici", dodaje Marka, i zbog toga su svi drugi pregovori o pojačanjima gurnuti u stranu. Čelnici Reala su kao prvog pika imali Eriksena, ali je taj transfer lično Zidan stopriao, dok je Van de Bek i dalje viđen kao "riskantan" zbog samo jedne, istina senzacionalne, sezone u dresu Ajaksa.