latinica  ћирилица
12/06/2019 |  09:21 | Autor: Večernje novosti

FSS pred odlukom: Tumbaković selektor

Prema posljednjim informacijama sa Terazija 35, iskusni stručnjak i doskorašnji selektor Crne Gore preuzeće ovih dana kormilo "orlova" od Mladena Krstajića.
Ljubiša Tumbaković (foto: reprezentacija.me) -
Ljubiša Tumbaković (foto: reprezentacija.me)

Ljubiša Tumbaković (66) biće novi selektor Srbije. Prema posljednjim informacijama, doskorašnji selektor Crne Gore preuzeće ovih dana kormilo "orlova" od Mladena Krstajića koji će dobiti otkaz na Izvršnom odboru FSS.

Tumbaković je u karijeri trenirao devet klubova, najviše uspjeha je imao sa Partizanom (šest titula i tri kupa), a prije nekoliko dana je dobio otkaz na mjestu selektora Crne Gore jer nije želio da vodi tu reprezentaciju protiv selekcije tzv. države Kosovo na meču kvalifikacija za EP u Podgorici. Isto su učinili i igrači Filip Stojković i Mirko Ivanić.

Tumbaković je inače i dobitnik "zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije iz 2006. godine, a poslije propalih pregovora sa  kućom fudbala prije dvije godine kada je raskinuta saradnja sa Slavoljubom Muslinom, sada je očigledno pronađen zajednički jezik sa iskusnim trenerom. Ogromna neprijatnost koju su doživjeli svi u reprezentaciji , ali i navijači poslije "petarde" u Ukrajini, natjerala je ljude u FSS na brzu reakciju, pa je izbor pao na Tumbakovića koji će tako debitovati na klupi "orlova" u septembru, na najtežem ispitu u kvalifikacionoj grupi, protiv Portugala u Beogradu.