latinica  ћирилица
12/06/2019 |  09:36 ⇒ 09:38 | Autor: SRNA

Glamočak: Datum izbora nije pomjeren, očekujem jednog kandidata

Potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak izjavio je danas za Srnu da bi unutarstranački izbori trebalo da budu završeni do kraja juna i da očekuje dogovor predloženih kandidata za predsjednika stranke kako bi na Izbornoj skupštini SDS-a bio predložen samo jedan.
Nedeljko Glamočak (Foto: b1info.ba) -
Nedeljko Glamočak (Foto: b1info.ba)

Komentarišući navode u medijima da je sjednica Skupštine SDS-a, na kojoj će biti biran predsjednik stranke, prolongirana sa polovine ovog mjeseca za 30. juni, Glamočak je rekao da nikada nisu ni utvrđeni precizni datumi.

- Datum Skupštine nije još ni utvrđen, pa samim time ni pomjeren. Rok nije ni bio definisan, već je samo planirano da u junu bude održana Skupština SDS-a. Ona bi trebalo da bude održana u toku ovog mjeseca", rekao je Glamočak.

On je istakao da će sve kandidature za predsjednika SDS-a pristigle iz gradskih i opštinskih odbora biti razmotrene.

- Kandidati međusobno komuniciraju. Očekujem i priželjkujem da će na kraju u organima stranke i među kandidatima doći do dogovora i da će biti jedan kandidat za predsjednika - naglasio je Glamočak.

Za predsjednika SDS-a iz baze su za sada predloženi aktuelni lider Vukota Govedarica, predsjednik Glavnog odbora Milan Miličević, potpredsjednik stranke Mićo Mićić i visoki stranački funkcioner Mirko Šarović.