latinica  ћирилица
12/06/2019 |  10:01 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

U kući Benedija Đukanovića pronađen ključ automobila koji je koristio Kovačević

Prilikom pretresa kuće Benedija Đukanovića, koji je u bjekstvu a dovodi se u vezu sa ubistvom Slaviše Krunića, pronađen je ključ vozila "opel korsa" koje je, kako se pretpostavlja, koristio jedan od napadača Željko Kovačević, koji je ubijen u toku likvidacije Krunića u Glamočanima, saznaje Srna.
Glamočani - mjesto ubistva Slaviše Krunića - Foto: RTRS
Glamočani - mjesto ubistva Slaviše KrunićaFoto: RTRS

Načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je juče Srni da je izvršen pretres kuće Benedija Đukanovića i da su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Policija je pustila na slobodu Sretena Popovića, nakon što je kriminalističkom obradom utvrđeno da nema direktne veze sa teškim ubistvom Krunića.

Policija je 25. aprila u naselju Zalužani kod Banjaluke pronašla vozilo "opel korsa" crvene boje za koju se pretpostavlja da je koristio Željko Kovačević prilikom ubistva Krunića i njegovog pratioca Pavlovića.

Tom prilikom u vozilo su pronađene dvije vrećice sa opojnom drogom marihuana.

U okviru istrage ubistva Krunića do sada su uhapšeni radnik firme Sektor sekjuriti Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

Uhapšen je i Emilio Baldo, dok se za drugim osumnjičenim Benedijem Đukanovićem i dalje traga.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija Sektor sekjuriti, Žitopeka, Žitoprodukt, Sektor ADS i Sektor ZOS Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.