latinica  ћирилица
12/06/2019 |  14:20 | Autor: SRNA

"Јahorina - destinacija vrijedna pažnje"

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da je ova planina može da parira najboljim svjetskim turističkim centrima i nastojaće da opravda povjerenje Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji pomažu u realizaciji mnogobrojnih aktivnosti.
Ljevnaić, Višković i  Dodik razgovarali o investicijama na Јahorini -
Ljevnaić, Višković i Dodik razgovarali o investicijama na Јahorini

Ljevnaić je na jučerašnjem sastanku zahvalio Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću za podršku i zalaganje, zahvaljujući čemu je Јahorina destinacija vrijedna pažnje, a ski-centar može da parira najboljim svjetskim, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Јahorina".

- Interesovanje koje Dodik i Višković pokazuju za Јahorinu nam je jak vjetar u leđa - istakao je Ljevnaić.

Dodik, Višković i Ljevnaić razgovarali su o investicijama na Јahorini, kao i predstavljanju ove planine u svijetu kao primjera dobre prakse.

U saopštenju se ističe da je Јahorina u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Srpskoj, a, nakon prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema vještačkog osnježavanja, na ovoj planini su u toku veliki investicioni projekti.

- Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Јahorinu biće iskazan puni potencijal ove planine - navodi se u saopštenju Olimpijskog centra.

Uz podršku i pomoć Dodika i Vlade Republike Srpske u Olimpijskom centru je u toku izgradnja prve kabinske gondole, uz koju su u planu i tri kilometra novih staza, te njihovo osnježavanje.

Realizacijom ovog projekta biće riješen problem gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni i rasterećene centralne staze na planini.

Gondola će raditi onda kada druge instalacije zbog loših vremenskih uslova ne budu mogle.

U toku je i zamjena starog ski-lifta na Poljicama novim liftom "sidro" koji će povećati kapacitet za četiri puta.

U planu je i zamjena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga čime će biti ubrzan prolaz skijaša na kapijama, kao i postavljanje novih kapija i opreme na polazima liftova, te prvi veb-šop za prodaju ski-karata, dodaje se u saopštenju.

Od ljetnih sadržaja u pripremi je izgradnja najdužeg "alpin kostera" u ovom dijelu Evrope koji će biti i najveća ljetna atrakcija na Јahorini.

Planirana trasa je 2,2 kilometra sa vrha do podnožja kroz najatraktivnije predjele olimpijske planine.

Na polaznoj stanici "alpin kostera", kod vještačkog jezera, u toku je i gradnja ugostiteljskog objekta i uređenje prostora oko jezera koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Јahorine sa sadržajima za djecu i odrasle.

"- ezbjednosti na planini doprinijeće osvjetljenje staza, vrtića i jezera u ukupnoj dužini od četiri kilometra. Јoš jedna novina je izgradnja teretane na otvorenom u neposrednoj blizini sportskih terena Olimpijskog centra `Јahorina` - ističe se u saopštenju.