latinica  ћирилица
12/06/2019 |  14:42 ⇒ 15:42 | Autor: SRNA

Potpisan ugovor o banjskom liječenju RVI i porodica poginulih boraca

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republika Srpske Duško Milunović i direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Goran Talić potpisali su danas u Slatini kod Laktaša ugovor o banjskoj rehabilitaciji ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca proteklog rata.
Laktaši - potisivanje Ugovora - Foto: SRNA
Laktaši - potisivanje UgovoraFoto: SRNA

Talić je istakao da će se u banji Slatina liječiti 262 ratna vojna invalida, te da će rehabilitacija početi 1. jula.

On je novinarima rekao da je ova zdravstvena ustanova prošla na tenderu za pružanje usluga banjske rehabilitacije boračke populacije u Srpskoj i zahvalio ministru Milunoviću na reliziji ovog projekta.

Milunović je rekao da resorno ministarstvo nastavlja realizaciju projekta banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

On je naveo da taj projekat traje od 2006. godine i da je obuhvatio 7.658 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih, te dodao da je Vlada Srpske u tom periodu izdvojila oko 3,8 miliona KM.

- U ovoj godini budžetska pozicija je 300.000 KM i očekujemo da će blizu 600 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca biti obuhvaćen projektom banjske rehabilitacije - rekao je Milunović novinarima nakon potpisivanja ugovora.

On je naglasio da Zavod "Dr Miroslav Zotović", sa svoja 882 radnika, uspješnim poslovanjem, stalnim proširenjem kapaciteta i poboljšanjem usluga može biti primjer svim javnim ustanovama i preduzećima u Srpskoj.

- Ovo je primjer kako spoj naših najboljih prirodnih i ljudskih resursa može da donese odlične rezultate. Zadovoljstvo mi je što je ova ustanova prošla na javnom tenderu i što će 262 ratna vojna invalida i članova porodica poginulih boraca imati izuzetne uslove za rehabilitaciju - naveo je Milunović.

On je izrazio nadu da će uspješna saradnja sa ovom zdravstvenom ustanovom biti nastavljena.