latinica  ћирилица
12/06/2019 |  15:16 ⇒ 17:14 | Autor: SRNA

Radmanović: Hitnu sjednicu traže oni koji su sve blokirali

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH iz SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je danas Srni da je neprihvatljiva inicijativa grupe poslanika za održavanje hitne sjednice ovog Doma jer su upravo ti poslanici spriječili da počne funkcionisati parlament i da bude izabran Savjet ministara.
Nebojša Radmanović - Foto: RTRS
Nebojša RadmanovićFoto: RTRS

- Ta grupa poslanika u Predstavničkom domu spriječila je imenovanje komisije za izbor Savjeta ministara, a sada je pokrenula inicijativu za održavanje hitne sjednice parlamenta o nesporno važnim pitanjima. Međutim, u takvoj vrsti sjednice poslanici SNSD-a neće učestvovati jer je to pokušaj da oni koje građani nisu izabrali upravljaju procesima - naglasio je Radmanović.

On je rekao da ne zna da li će tražena sjednica biti održana.

- Ta inicijativa je protiv volje građana jer oni koji su spriječili da radi Parlamentarna skupština i da bude izabran Savjet ministara sada pokušavaju da diktiraju tempo u parlamentu. Podnosioci inicijative su poslanici koji i ne misle da budu vlast, nego samo da opstruišu procese - rekao je Radmanović.

Poslanici iz SDS-a, PDP-a, SDP-a BiH, A SDA, SBB-a, NS-a, PDA, NB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su zahtjev predsjedavajućoj ovog doma Borjani Krišto od koje traže da sazove hitnu sjednicu.

Za tu sjednicu predložili su dvije tačke dnevnog reda – razmatranje situacije u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacije Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Poslovnikom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predviđeno je da je rok za sazivanje sjednice tri dana, a u slučaju kada je zatražena hitna sjednica i kada to teme zahtijevaju predsjedavajući može da je sazove bez prethodnog zasjedanja Kolegijuma u kojem su i njegova dva zamjenika.

Povezane vijesti:

U petak hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH