latinica  ћирилица
12/06/2019 |  17:41 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Najskuplji srpski fudbaler i zvanično u Realu; Ekipa RTRS-a u rodnom selu Luke Јovića

Semberac Luka Јović ostvario je san. Potpisao je za najveći svjetski klub Real. Dok je sa porodicom u Madridu slavio, naša ekipa posjetila je njegovo rodno selo Batar, i školu u Glavičicima u kojoj je završio šest razreda.

Komšije Luke Јovića u semberskom selu Batar ponosni kao nikad.

Kažu - "naše dijete" otišlo je među najveće. Od danas cijela Evropa zna za naše selo.

- Sve slušamo o Mesiju i drugim fudbalskim zvijezdama, neka se sad sluša i o nama, da svijet zna da postoji neki Batar. On je volio fudbal od malena, bacao se s loptom po kuhinji... - opisuje Milan Stojanović, jedan od komšija Јovića u Bataru.

Njegove slike na posebnom su mjestu u školi u Glavičicama, koju je pohađao šesr godina.

Pričaju nam da ih nije zaboravio – školi je nedavno pomogao, kupujući ono što je tada nedostajalo od tehničkih uređaja, a učenicima - lopte i dresove.

- On je bio uporan, i on i njegova porodica, a mi smo kao škola davali maksimalnu podršku. Bio je vrlo pristojan dječak, više tih, ali uvijek je znao šta želi. Vrlo često smo ga posmatrali kroz prozor kako barata loptom - kaže Nada Mitrović, direktorica OŠ Glavičice.

Njegovi prijatelji pričaju nam da se Luka nije nimalo promijenio. Kakav je bio u školi, takav je i sve ove godine u kojim je ostvario internacionalnu karijeru. Drugare iz škole nije zaboravio.

Često su kod njega bili gosti u Portugalu i Njemačkoj.

- Niste mogli da prepoznate da li je fudbaler, košarkaš, odbojkaš, nevjerovatan je bio potencijal, a evo dnaas je fudbaler, svjetska klasa i svi smo zbog toga srećni - ističe Srđan Sušić, Lukin prijatelj.

Prije više od dvije decenije u Realu je igrao Perica Ognjević, takođe fudbaler Zvezde.

Krajem 80-tih zvezdaš Milan Јanković. Iz Partizana u kraljevskom klubu bili su Spasić i Mijatović.

Niz srpskih imena nastavio je Semberac Luka Јović.