latinica  ћирилица
13/06/2019 |  11:01 ⇒ 11:51 | Autor: SRNA

Podrška Dodiku - ne dozvoliti razmještanje Oružanih snaga BiH na granici

Koordinacija udruženja elitnih jedinica Vojske i Policije Republike Srpske, proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, pozdravlja odluku predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ne dozvoli razmještanje Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom.
Oružane snage BiH - Foto: SRNA
Oružane snage BiHFoto: SRNA

- Koordinacija Udruženja elitnih jedinica Vojske i Policije Republike Srpske očekuje od Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske što hitnije formiranje rezervnog sastava policije kako bi odgovorili izazovima koje donosi migrantska kriza - navodi se u saopštenju ovih udruženja.

Iz Koordinacije udruženja izražavaju zabrinutost činjenicom da pojedini pripadnici nevladinog sektora u Republici Srpskoj nazivaju MUP Srpske fašističkom organizacijom.

- Institucije Republike Srpske, pa tako i MUP su krvavom borbom boraca Vojske i Policije Republike Srpske stvorene i mi ne možemo dozvoliti njihovo blaćenje i urušavanje. Puno je naših saboraca dalo svoj život za Republiku Srpsku da bi sada grupa plaćenika stranih ambasada koja nema nikakvu ulogu u stvaranju Republike Srpske blatila i demonizovala njene institucije - ističe se u saopštenju.

U sastavu Koordinacije udruženja elitnih jedinica Vojske i Policije Republike Srpske djeluje osam elitnih jedinica Vojske i Policije Republike Srpske - "Beli vukovi", Pale, "Garda Šekovići", "Vukovi sa Drine" Zvornik , "Panteri" Bijeljina, "Soklovi" Lopare, "Mandini lavovi" Ugljevik, Veterani Specijalne policije "Peti odred" Doboj i Izviđačko-diverzantska četa "Peša" Brčko.