latinica  ћирилица
13/06/2019 |  13:23 ⇒ 13:29 | Autor: SRNA

Obilježeno 27 godina od pogibije mrkonjićkih policajaca

U Policijskoj upravi u Mrkonjić Gradu danas je služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće povodom 27 godina od pogibije 20 mrkonjićkih policajaca ubijenih u Šebezima, nedaleko od sela Liskovica.
Parastos, Mrkonjić Grad - Foto: RTRS
Parastos, Mrkonjić GradFoto: RTRS

Načelnik mrkonjićke Policijske uprave Milan Milekić rekao je novinarima da je na ovaj način odata počast pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su na današnji dan 1992. godine u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali živote za odbranu Republiku Srpsku.

- Na ovaj način prisjećamo se njih i njihove žrtve. Njihova djela ne smiju nikada biti zaboravljena - istakao je Milekić.

Otac poginulog policajca Vaso Karać zahvalio je predstavnicima Policijske uprave što nisu zaboravili svoje drugove i dan kada su svoje živote za slobodu.

Ovom činu su, osim predstavnika Policijske uprave i porodica poginulih i nestalih policajaca, prisustvovali i predstavnici opštine Mrkonjić Grad, Boračke organizacije i Udruženja logoraša.

Predstavnici policije i porodica poginulih policajaca položili su cvijeće i na spomen-obilježje u Šebezima.

Hrvatske paravojne formacije i muslimanske Zelene beretke iz Јajca su, iz zasjede, 13. juna 1992. godine u Šebezima kod Liskovice ubile 20 policajaca iz Mrkonjić Grada, dok se dvojica vode kao nestali.