latinica  ћирилица
13/06/2019 |  14:10 ⇒ 17:19 | Autor: SRNA

Vijetnamci zainteresovani za saradnju sa Tehničkim remontom Bratunac

Privredna delegacija iz Vijetnama, predvođena predsjednikom korporacije "Sapa tale grup" Mai Vu Minom, posjetila je danas Tehnički remont Bratunac, te se upoznala o poslovanju, razvojnim planovima i dostignućima ove firme, kao i mogućnostima ostvarivanja međusobne saradnje i investiranja.
Tehnički remont u Bratuncu - Foto: RTRS
Tehnički remont u BratuncuFoto: RTRS

- Imate kvalitetne namjenske proizvode i naša predstavništva u Njemačkoj i Vijetnamu predstavljaće vašu kompaniju i njene proizvode u cijelom svijetu - rekao je Vu Min novinarima u Bratuncu nakon sastanka sa rukovodstvom TRB-a i obilaska proizvodnih pogona.

On je dodao da su impresionirani prezentacijom i dobrodošlicom u ovom bratunačkom kolektivu.

- Predstoji nam da analiziramo utiske i razmotrimo mogućnosti investiranja te obezbijedimo fondove za investicije i da pozovemo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i generalnog direktora TRB-a Slavenka Ristića da posjete Vijetnam i da konkretizujemo buduću saradnju - rekao je Vu Min.

Izvršni direktor TRB-a Marko Mrkajić rekao je da su delegaciju iz Vijetnama upoznali o svojim proizvodnim programima, planovima i mogućnostima, te da su razgovarali o mogućnostima saradnje.

- Ova vijetnamska kompanija je poznata u svijetu po investiranju u razne oblasti i tokom petodnevnog boravka u Republici Srpskoj upoznati su o potrebama i mogućnostima investiranja u razne privredne grane. Dogovoreno je da se konkretizuju rezultati njihove posjete i da preuzmu investiranje u određene oblasti, među kojima u neke programe u TRB-u - istakao je Mrkajić.

Privredna delegacija iz Vijetnama prethodno je posjetila Banjaluku i Bijeljinu.