latinica  ћирилица
13/06/2019 |  15:48 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Vijetnamci zainteresovani za Vampira i Despota

Privredna delegacija Vijetnama u višednevnoj je posjeti Republici Srpskoj. Danas su obišli Tehnički remont Bratunac gdje je dogovorena poslovna saradnja u oblasti namjenske industrije.

Proizvodnja pištolja "Vampir", višenamjenskog vozila Despot, kao projekat pod nazivom "Drina" u centru pažnje je delegacije iz Vijetnama.

- Naša kompanija će predstavljati vašu firmu ne samo u Aziji nego i u svijetu. Od ovog trenutka počinjemo se ozbiljno baviti sakupljanjem fondova za investiranje - istakao je  Mau Vu Min, predsjednik korporacije "Sapa tale grup".

Ova vijetnamsko- njemačka kompanija investiraće i u Republiku Srpsku, a saradnja dvije kompanije ogleda se i u zajedničkom ulaganju u nove proizvode .

- Danas smo prezentovali našu liniju. Važno je reći da je dogovoreno da se investira i u druge proizvodne grane što će biti značajno za čitavu Republiku Srpsku - istakao je Marko Mrkajić, izvršni direktor Tehničkog remonta Bratunac.

"Sapa Tale Group" jedna je od vodećih investiciono razvojnih korporacija u svijetu koja ulaže u oblast finansija, bankarstva, razvoja visokih tehnologija, infrastrukture, energetike, transporta,u gostiteljstva i turizma. Ulaganja, kako je istaknuto, premašuju milijardu dolara.