latinica  ћирилица
13/06/2019 |  16:35 ⇒ 19:38 | Autor: Agencije

Mladen Krstajić više nije selektor Srbije!

Odbor za Hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije smijenio je dosadašnjeg selektora reprezentacije Mladena Krstajića.

Kako prenose beogradski mediji, Krstajić i FSS su se sporazumno rastali, a ime njegovog nasljednika još nije poznato.

Krstajić je reprezentaciju preuzeo poslije kvalifikacija za SP 2017. godine. Vodio je nacionalni tim u Rusiji, ali Srbija nije uspjela da se kvalifikuje u osminu finala.

Podsjećamo, Krstajić paralelno obavlja i funkciju predsjednika Upravnog odbora FK Radnik iz Bijeljine, sa kojim je po drugi put za kratko vrijeme izborio nastup na evropskoj sceni.

Po svemu sudeći čašu gorčine prelio je težak poraz "orlova" u kvalifikacijama za Evropski šampionat 2020. godine, od Ukrajine (0:5), pa Srbija za sada nakon tri kola ima četiri boda.

Saopštenjem se oglasio i Fudbalski savez Srbije:

- Fudbalski savez Srbije i Mladen Krstajić sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji, a u narednom periodu Fudbalski savez Srbije donijeće odluku o imenovanju novog selektora A reprezentacije. Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su zahvalnost sada već bivšem selektoru A reprezentacije na veoma profesionalnom angažmanu, posebno na ostvarenom uspjehu u Ligi nacija, i poželjeli mu mnogo sreće i uspjeha u daljoj karijeri. Zbog svega što je dao srpskom fudbalu, kao igrač i trener, a posebno ljudskih kvaliteta, Mladen Krstajić će uvijek biti dio naše fudbalske porodice - navodi se između ostaloga u saopštenju FS Srbija.

Srbija bi novog selektora trebalo da dobije najkasnije do 10. jula, a sa potencijalnim kandidatima razgovore će obaviti potpredsednici FSS-a Nenad Bjeković i Marko Pantelić.

Kao potencijalni kandidati za novog selektora se pominju Ljubiša Tumbaković, koji je nedavno dobio otkaz u reprezentaciji Crne Gore, Ivan Јovanović koji je posljednji trenerski angažman imao u Al Nasru iz Dubaija prošle godine, ali i Dragan Stojković Piksi, koji ima finansijski odličan ugovor sa kineskim Guangdžou, koji mu ističe sledeće godine.