latinica  ћирилица
13/06/2019 |  18:44 ⇒ 19:14 | Autor: Index.hr

Izgorio školski autobus na auto-putu kod Rijeke, nema povrijeđenih (FOTO/VIDEO)

Danas oko 12.30 zapalio se autobus pun djece na autoputu kod Grobnika u smjeru prema Rijeci. U požaru srećom niko nije povrijeđen.
Izgorio autobus (Foto:torpedo.media) -
Izgorio autobus (Foto:torpedo.media)

Kako saznaje portal Indeks, autobusom su na turnir u Labinu putovali mladi fudbaleri FK Zmaj iz Makarske. Radi se o dječacima uzrasta od 10, 11 godina. U autobusu je bilo njih 30-ak, dva trenera i vozač.

- Prvo smo čuli prasak. Јak prasak. Kao da je nešto eksplodiralo. Svi smo se pogledali. Nakon toga je počelo nešto smrditi i dimiti se. Vozač je naglo zakočio i počeo se derati da svi hitno trčimo napolje... Vikao je - bježite, skačite, ostavite sve što imate, samo što prije izađite - ispričao je jedan od učesnika nesreće.

Djeca su u autobusu ostavila sve što su imala sa sobom i, sva sreća, na vrijeme napustila autobus. Samo 15-ak sekundi nakon što su izašli i udaljili, već je cijeli autobus bio u plamenu.

Zapalio se školski autobus na autoputu kod Rijeke (Foto: Čitatelj Indexa)

Prema informacijama, dječaci su zajedno s trenerima nakon toga otpješačili do prvog odmorišta, udaljenog oko kilometar od mjesta događaja.

Iz policije su ranije rekli kako se autobus zapalio u kretanju.

- U 12:25 policija zaprimila dojavu da se putnički autobus kod naplatne stanice Rijeka zapalio u kretanju. Nema povrijeđenih, putnici su uspjeli izaći. Uviđaj je u toku i više informacija biće poznato nakon njegovog završetka - rekli su iz primorsko-goranske policije.

Izgorio autobus (Foto:Nel Pavletić/Pixsell)