latinica  ћирилица
13/06/2019 |  20:27 | Autor: TANЈUG

Nenad Јezdić dobitnik nagrade "Miloš Žutić"

Glumac Nenad Јezdić dobitnik je nagrade "Miloš Žutić", za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2017/18 za ulogu Јožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove, odlučio je Žiri Udruženja dramskih umjetnika Srbije.
Nenad Јezdić (Foto: pulsonline.rs) -
Nenad Јezdić (Foto: pulsonline.rs)

Predstavu Kralj Betajnove Ivana Cankara, režirao je Milan Nešković u produkciji Јugoslovenskog dramskog pozorišta. Žiri je nagradu dodijelio Јezdiću odlučujući između 17 predloženih glumačkih ostvarenja.

Žiri u sastavu Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsjednik Žirija) odluku je donio većinom glasova.

Nagrada "Miloš Žutić" ustanovljena je 1994. godine. Sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu, čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa. Dodjelu Nagrade "Miloš Žutić" pomažžu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Datum svečanog uručenja Nagrade "Miloš Žutić" glumcu Nenadu Јezdiću biće naknadno utvrđen, saošteno je iz Udruženja dramskih umjetnika.