latinica  ћирилица
14/06/2019 |  07:32 ⇒ 10:36 | Autor: RTRS

Danas ročište Đukanoviću na kojem će se izjasniti o dužini pritvora

Ročište na kojem će se Benedi Đukanović, koji je osumnjičen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, izjasniti o mjeri pritvora koji mu je ranije određen, biće održano danas u Banjaluci, potvrdila je za Srnu portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.
Benedi Đukanović - Foto: RTRS
Benedi ĐukanovićFoto: RTRS

On je sproveden u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjaluci. Đukanović se predao policiji Kantona Sarajevo, koja ga je predala MUP-u Republike Srpske.

Đukanović je u dovezen uz jake mjere obezbjeđenja, a prema najavama iz MUP-a u pritvoru bi trebalo da provede mjesec dana.

U Republičkom tužilaštvu ipak poručuju da će se danas na ročištu izjasniti o dužini pritvora, dok bi tužilac trebalo Đukanovića da sasluša naredne sedmice.

Slaviša Krunić je 22. aprila ubijen nedaleko od svoje porodične kuće. U pucnjavi je ubijen i njegov radnik obezbjeđenja Žarko Pavlović, a ranjen je vozač Goran Ilić.

U razmjeni vatre ubijen je i napadač Željko Kovačević. Dva dana nakon pucnjave uhapšen je drugi osumnjičeni Emilio Baldo. U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, pod sumnjom da je odavao informacije osumnjičenima.