latinica  ћирилица
14/06/2019 |  08:22 ⇒ 08:23 | Autor: RTS

Marjanović: Želimo da učinimo naciju ponosnom (VIDEO)

Srpski centar Boban Marjanović u inervjuu za Fibu pred početak Svjetskog prvenstva u Kini izjavio je da "orlovi" žele da učine "košarkašku naciju ponosnom i još jednom pokažu zašto su među najboljim selekcijama svijeta".
Boban Marjanović - Foto: Screenshot/YouTube
Boban MarjanovićFoto: Screenshot/YouTube

Marjanović se nada da će se naći u 12 izabranih reprezentativaca koji će predstavljati Srbiju u Kini.

 - Volio bih da se takmičim ovog ljeta i predstavljam svoju zemlju. Osejćam se ponosno i dobro kada nosim dres reprezentacije. Možemo da napravimo veoma dobar tim, boriću se da budem na spisku za Svjetsko prvenstvo. Biće to velika borba, Srbija ima mnogo dobrih igrača, koji zaslužuju da se nađu među 12 odabranih - izjavio je srpski centar.

Mišljenje je da selektor Đorđević na raspolaganju ima talenta i iskustva više nego ikad. Đorđević je mandat kao reprezentativni trener započeo na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, kada je vodio "orlove" do srebrne medalje u Španiji. Srbija je potom uspjela da se domogne zvanja vicešampiona Evrope, kao i na Olimpijskim igrama.

- Želimo da se plasiramo u polufinale i borimo za šansu za zlato. Na Svjetsko prvenstvo odlazimo sa dosta ambicija i sa ciljem da ponovo pokažemo da smo jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Nadam se da će svi biti zdravi, jer smo dosta uzbuđeni zbog prilike koja je pred nama - dodao je Bobi.

- Srbija je zemlja košarke i hoćemo da ponovo učinimo naš narod ponosnim. Prvenstvo će biti veoma neizvjesno, ali mislim da možemo daleko u njemu da doguramo, uzevši u obzir talenat i iskustvo koje posjedujemo - istakao je popularni Bobi.

Srbija je imala poteškoće u kvalifikacijama za SP, pošto je plasman izborila u posljednjem meču, protiv Izraela.

U prvoj rundi u Kini, Srbija se sastaje sa Italijom, Angolom i Filipinima u okviru Grupe D.

Ukoliko izbori jedno od prva dva mjesta, napreduje u drugu rundu i Grupu Ј, gdje se sastaje sa dvije ekipe iz grupe gdje su Španija, Porto Riko, Tunis i Iran.

- Odlična je grupa, biće dosta interesantno boriti se protiv selekcija o kojima ne znamo mnogo što šta. Italiju poznajemo i znamo da su jaka selekcija, ali ne znamo mnogo o Angoli i Filipinima. Moraćemo da igramo sa njima na isti način kao i sa Italijom, sa istim intenzitetom i željom za pobjedom - rekao je Boban i dodao:

- Da biste dogurali daleko na turniru kakvo je Svjetsko prvenstvo, morate da se takmičite i igrate dobro, a ne da brinete protiv koga igrate. Nije bitno koji tim vam se ispreči na putu, da li je to neka najbolja ekipa ili ne. Morate poštovati svakog protivnika, ali igrati da pobijedite. Igranje proiv najboljih ekipa svijeta je dobra stvar i mi ih se ne plašimo. Poštujemo ih, ali znamo naše ambicije i talenat - izjavio je centar Filadelfije.

- Moramo biti pažljivi i ne dozvoliti da nas neko iznenadi. U ovakvom takmičenju je moguć veliki broj iznenađenja, a mi ne želimo da budemo jedno. Neprijatno iznenađenje, naravno - našalio se za kraj Marjanović.