latinica  ћирилица
14/06/2019 |  08:52 | Autor: SRNA

Budva: Počinje Samit ministara finansija

U Budvi će danas, u organizaciji beogradskog nedjeljnika NIN, početi Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava zemalja regiona, o finansijskoj i monetarnoj stabilnosti regiona u uslovima usporenog privrednog rasta u evrozoni.

Samit, koji će trajati dva dana, počeće pozdravnim govorom guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića i predsjednika Saveza ekonomista Srbije Aleksandra Vlahovića, nakon čega će uslijediti panel guvernera o temi "Monetarna politika i stabilnost bankarskih sistema u uslovima niske inflacije i kamatnih stopa".

Istog dana biće održan i panel o temi "Izgradnja povjerenja kroz inovacije i sigurnost.

Šta je novo u digitalnim plaćanjima?", najavljeno je iz Centralne banke Crne Gore.

Sutra će biti održan panel ministara finansija o stabilnosti javnih finansija i privrednom rastu, na kojem će, između ostalih, govoriti crnogorski ministar finansija Darko Radunović.

U nastavku drugog dana Samita biće održan panel direktora poreskih uprava o reformi poreske uprave i borbi protiv sive ekonomije na kojem će učestvovati direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir Mugoša, kao i njegove kolege iz regiona. 

- Samit predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup čiji je cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona - navodi se u saopštenju.

Pokrovitelji Samita, koji će biti održan u hotelu "Splendid", su Centralna banka Crne Gore, crnogorsko Ministarstvo finansija i Poreska uprava Crne Gore.