latinica  ћирилица
14/06/2019 |  10:24 ⇒ 11:40 | Autor: SRNA

Počela sjednica Predstavničkog doma bez poslanika SNSD, DNS i SP

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu, bez prisustva poslanika SNSD-a, DNS-a i SP-a.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH - Foto: SRNA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiHFoto: SRNA

Početku sjednice ne prisustvuje ni poslanik SDS-a Mirko Šarović, tako da ova sjednica ima kvorum za održavanje, ali ne i za odlučivanje.

Na dnevnom redu su dvije tačke - aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je juče Srni da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske.

Poslanik DNS-a Nenad Nešić rekao je jutros Srni da ni on, iz istih razloga, ne želi da prisustvuje ovoj sjednici.