latinica  ћирилица
14/06/2019 |  11:58 ⇒ 13:42 | Autor: RTRS

Višković sa delegacijom AP Vojvodina: Saradnja značajno intenzivirana

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa potpredsjednikom Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Đorđem Milićevićem i direktorom Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada Duškom Ćutilom.
Sastanak - Foto: RTRS
SastanakFoto: RTRS

Tokom sastanka razgovarano je o potrebi daljnjeg razvoja privredne i druge saradnje između Republike Srpske i Autonomne Pokrajine Vojvodine, te istaknuto da je ova saradnja značajno intenzivirana u proteklom periodu.

Konstatovano je da je saradnja na nivou privrednih komora izuzetno dobra, te da će se i dalje nastaviti kroz zajedničku organizaciju poslovnih foruma i drugih vidova povezivanja privrednika.

Sagovornici su istakli značaj zajedničkog nastupa preduzeća iz Republike Srpske i Srbije na sajmovima privrede, na čemu će se raditi u narednom periodu, saopšteno je iz kabineta premijera.

Na sastanku je ocijenjeno da, osim u oblasti privrede, postoji značajan prostor za unapređenje saradnje i u oblastima turizma, zdravstva i nauke.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je delagaciji Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine na donaciji računara, koji će danas biti uručeni darovitoj djeci iz Republike Srpske iz socijalno ugroženih porodica, istakavši da je to veoma značajna pomoć za njihovo kvalitetnije školovanje.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić i predsjednik Područne privredne komore Banja Luka Goran Račić.