latinica  ћирилица
14/06/2019 |  14:35 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa delegacijom AP Vojvodina: Saradnja na veoma visokom nivou

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas delegaciju Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, koju je predvodio potpredsjednik Đorđe Milićević.
Cvijanovićeva sa delegacijom Vlade AP Vojvodina - Foto: RTRS
Cvijanovićeva sa delegacijom Vlade AP VojvodinaFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o daljem jačanju ekonomskih i kulturnih veza između Srpske i Vojvodine, zajedničkom djelovanju na razvoju privrede i turizma, kao i mogućnostima za intenzivnije regionalno povezivanje i zajedničkim nastupima na međunarodnim manifestacijama.

Zajednički je ocijenjeno da je institucionalna saradnja između Republike Srpske i Autonomne Pokrajine Vojvodine na veoma visokom nivou, te da postoji visok stepen jedinstva, koordinacije i zajedničkih inicijativa.

Sagovornici su kao dobar i praktičan primjer međusobne saradnje istakli osnivanje Dobrotvornog udruženja Privrednik Republike Srpske, po ugledu na Srpsko privredno društvo Privrednik iz Novog Sada.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom se zahvalila Vladi Vojvodine i Fondu  za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada za današnju donaciju računara darovitoj djeci iz Srpske iz socijalno ugroženih porodica, te istakla da će donacija učenicima omogućiti sticanje znanja i vještina koje su im neophodne u njihovom školovanju, navedeno je u saopštenju iz kabineta predsjednice Srpske.

Privrednik Republike Srpske“, uz podršku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i Vlade Republike Srpske, kao i velikog broja privrednika, osnovali su Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banjaluka, zajedno sa Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske i univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Pod geslom Rad-štednja-čestitost“, osnovni cilj ove fondacije je školovanje darovite djece slabijeg imovinskog stanja. Privrednik Republike Srpske, za školsku 2019/2020. godinu, raspisao je javni konkurs za prijem prve generacije pitomaca i štićenika.

Pored humanitarne, istakli su sagovornici, Privrednik ima i značajnu pedagoško-obrazovnu i kulturnu misiju i kod mladih ljudi razvija osjećaj nacionalnog ponosa i pripadnosti jednoj kulturi, istoriji i tradiciji.

Sastanku su prisustvovali i direktor Fonda  za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada Duško Ćutilo i predstavnici Dobrotvornog udruženja „Privrednik Republike Srpske“ Goran Račić i Borko Đurić.

Povezane vijesti:

Višković sa delegacijom AP Vojvodina: Saradnja značajno intenzivirana