latinica  ћирилица
14/06/2019 |  14:54 ⇒ 15:11 | Autor: SRNA

Dodik i predstavnici Hemofarma zadovoljni radom kompanije u Banjaluci

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa direktorom kompanije Hemofarm u Srbiji Ronaldom Zeligerom i direktorom banjalučkog Hemofarma Sašom Uroševićem.
Banjaluka-Dodik-Urošević-Zeliger-sastanak - Foto: SRNA
Banjaluka-Dodik-Urošević-Zeliger-sastanakFoto: SRNA

Na sastanku je bilo riječi o radu Fabrike lijekova Hemofarm u Banjaluci.

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u prvoj polovini ove godine zabilježen rast proizvodnje i potražnja lijekova proizvedenih u fabrici u Banjaluci.

Na sastanku je razgovarano o uspješnom nastavku rada Hemofarma u Republici Srpskoj, te konstatovano da treba raditi na edukaciji i osposobljavanju mladog kadra raznog profila, kako bi se mogli uključiti u rad fabrike u Banjaluci.

Sagovornici su istakli da su nova znanja i vještine dobra investicija za budućnost, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Fabrika lijekova Hemofarm u Banjaluci puštena je u rad 2003. godine i po tehnološkim rješenjima, jedna je od najsavremenijih u ovom dijelu Balkana. Od 2006. godine Hemofarm je član njemačke STADA grupe, jedne od najvećih proizvođača generičkih lijekova u Evropi.