latinica  ћирилица
14/06/2019 |  15:26 ⇒ 20:14 | Autor: TANЈUG

Novi roman Vanje Bulića "Teodorin prsten"

Ako je suditi prema potražnji najnovijeg romana Vanje Bulića "Teodorin prsten", Laguna je dobila još jedan bestseler jer se Bulićevi romani koji su spoj istorije i kriminalističkog zapleta odlično prodaju.
Knjiga "Teodorin prsten" Vanje Bulića - Foto: ilustracija
Knjiga "Teodorin prsten" Vanje BulićaFoto: ilustracija

Vanja Bulić ugledni novinar, urednik, pisac scenarija, voditelj emisija, pisac 17 knjiga “otkrio je zlatni rudnik“ nakon posjete Hilandaru koja ga je inspirisala da napiše svoj prvi roman u kome je glavni junak novinar ali i detektiv Novak Ivanović, a zaplet se vrti oko nekod istorijskog dokumenta iz srpske srednjovjekovne istorije.

Roman "Teodorin prsten" kao što naslov kaže bavi se potragom za prstenom Teodore Nemanjić, majke cara Dušana, i ovo je prilika da se Bulićev inspektor Novak Ivanovioć ponovo angažuje.

Zvanična promocija romana biće održana 20. juna u 18 sati u kafeu knjižare Delfi u SKC. O knjizi će pored autora,, govoriti i istoričar Čedomir Antić i direktor Lagune Dejan Papić. Odlomke iz knjige čitaće glumac Dragan Vujić Vujke.

U novom trileru Vanje Bulića “Teodorin prsten“ pripremajući se za modnu reviju na kojoj će manekenke nositi i srednjovekovni srpski nakit, novinar Novak Ivanović odlazi u manastir Banjsku i obilazi ruševine rudarskog grada Novo Brdo. Tamo nazire dio strašne tajne i stare legende o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog: umrijeće brzo svako ko ga stavi na ruku!