latinica  ћирилица
14/06/2019 |  15:32 | Autor: SRNA

Vučić - Čen: Odnosi dvije države na istorijskom nivou

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Kine Čen Bo danas su konstatovali da su odnosi dvije zemlje dostigle sveobuhvatno strateško partnerstvo i da su na najvišem nivou u istoriji.
Vučić sa Čen Bo (Foto:Tanjug/Zoran Žestić) -
Vučić sa Čen Bo (Foto:Tanjug/Zoran Žestić)

Oni su razmotrili realizaciju zajedničkih projekata, izrazivši zadovoljstvo njihovim napretkom, posebno poslovanjem velikih kineskih investicija, poput "Železare Smederevo" i Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

Vučić je rekao da je uvjeren da će bilateralni odnosi nastaviti da napreduju kroz intenzivan politički dijalog i raznovrsnu ekonomsku saradnju, saopštila je Služba predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

On je izrazio veliku zahvalnost predsjedniku Kine Si Đinpingu što je Srbija dio inicijative "Pojas i put", za koju je rekao da će, kroz međusobno povezivanje, doprinijeti razvoju svih zemalja učesnica.

Čen je naglasila da srpsko-kineski odnosi brzo napreduju upravo zahvaljujući pažnji koju im pridaju dvojica predsjednika, te je izrazila zadovoljstvo velikim rezultatima saradnje u prvoj polovini ove godine.