latinica  ћирилица
14/06/2019 |  21:25 ⇒ 15/06/2019 | 10:02 | Autor: RTRS

Dodik: Gradimo Banjaluku po mjeri našeg naroda i naše kulture (FOTO/VIDEO)

Zajedno smo radili svih ovih ovih godina da Banaluka izgleda na ponos svih nas. Pravimo lijep grad po mjeri našeg naroda i naše kulture i za sve ljude koji žive u ovom gradu, rekao je predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom ceremonije otvaranja novog mosta u Banjaluci.

- Radeći u politici naučio sam da vrijedi samo ono što ostavite iza sebe,a ovaj most je nešto što će ostati Banjalučanima - rekao je Dodik. 

Istakao je da je dogovorio sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem da se ovaj most zove "Banjaluka most".

- Nadam se da će to tako i biti. Zahvaljujem upravi Grada i svim ljudima koji su omogućili da ovaj most bude napravljen na zadovoljstvo svih nas - zaključio je Dodik.

Dodik je naglasio da će nastojati, zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, da u narednom periodu budu izgrađeni i novi fudbalski stadion, nova funkcionalna sportska dvorana, koncertna dvorana i nova zgrada NSRS koja će biti ponos Srpske kao što je to sada zgrada Vlade Srpske.

Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću koji je još kao ministar zajedno ulagao napor da Banjaluka izgleda sve bolje, kao i premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću kao čovjeku koji uporno podržava svaki razvojni proces i projekat ovog grada.

Banjaluka se gradi, s ponosom je rekao radonačelnik Igor Radojičić i pojasnio simboliku 14. juna, kada je prvi put prije 62 godine izdata prva građevinska dozvola.

- Banjaluka ovom mostom dobija pravu poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita - dodao je Radojičić i pojasnio kako se uvezuju saobraćajnice u gradu.

Banjaluka most (Foto: RTRS)

 - U naredne tri godine završavamo ove projekte i ulazimo u nove radove i gradimo nove mostove, među kojima je i novi Gradski most za koji se nadam da ćemi početi graditi iduće godine. Čitav naš život je hvatanje druge obale - zaključio je gradonačelnik, citirajući velikog Andrića.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Povezane vijesti:

Svečano otvoren novi most u Banjaluci (FOTO)

Banjaluka most
Foto: RTRS

Banjaluka most
Foto: RTRS

Banjaluka most
Foto: RTRS

Banjaluka most
Foto: RTRS

Banjaluka most
Foto: RTRS

Banjaluka most
Foto: RTRS