latinica  ћирилица
15/06/2019 |  12:00 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

Milorad Dodik ponovo izabran za predsjednika SNSD-a (FOTO)

Milorad Dodik reizbaran je danas za predsjednika SNSD-a.

Dodik je reizabran jednoglasno na Saboru stranke u Laktašima, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata.

Na Saboru su izabrani i novi saziv Glavnog odbora, te Statutarna nadzorna komisija.

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija, kao i obaveza biti predsjednik najjače političke stranke u Republici Srpskoj.

- Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda - poručio je Dodik.

Dodik je istakao da se politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira.

- SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima koji su poznati - rekao je Dodik.

On je istakao da su ga za predsjednika jednoglasno kandidovali svi odbori SNSD-a.

- SNSD u kontinuitetu pobjeđuje na opštim i lokalnim izborima. Naši pojedinačni kandidati su, takođe, pobijedili na izborima, što dovoljno govori o snazi partije - dodao je Dodik.

On je naglasio da je na Saboru izabran i Glavni odbor stranke koji će činiti 499 članova.

- Izabrali smo i Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor stranke, što je veoma važno. Potpredsjednici partije biće birani na sjednici Glavnog odbora koja bi trebalo da bude održana u narednih mjesec dana - objasnio je Dodik.

On je naveo da SNSD želi nastaviti kontinuitet pobjeda na svim niovima u izbornim ciklusima koji slijede, za šta ima ozbiljnu strukturu i organizaciju.

- BiH se mora vratiti izvornom Dejtonu, a ne da se ovdje mrcvarimo. Ostajemo privrženi konstituisanju organa na nivou BiH, saradnji sa koalicionim partnerima, stabilnosti, miru, reginalnoj saradnji, te našim politikama i ne prihvatamo ucjene, pritiske i bilo kakve štetne odluke - zaključio je Dodik.

Predstavnici političkih partija koje su u koaliciji sa SNSD-om poručili su danas da je ova saradnja doprinijela institucionalnoj, političkoj i ekonomskoj stabilnosti Republike Srpske.

Lider DNS-a Marko Pavić poželio je u obraćanju na Saboru SNSD-a u Laktašima da ova politička partija danas izabere ljude koji će uspješno voditi Republiku Srpsku.

- Na putu uspjeha Republike Srpske želim da SNSD i DNS budu zajedno. Zajedno ćemo raditi na poboljšanju svih segmenata života u Republici Srpskoj i vjerujem da će naša uspješna saradnja biti još uspješnija, jer moramo svi zajedno gledati u budućnost - rekao je Pavić.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ocijenio je da socijalisti i SNSD uspješno sarađuju više od 20 godina.

- Naša saradnja je dala velike rezultate za razvoj Republike Srpske i želim da tako nastavimo. SNSD nosi težak teret odgovornosti, ali vjerujem da ćemo zajednički uspjeti da odgovorimo na sve izazove, a cilj mora biti mir i stabilnost - istakao je Đokić.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović poželio je uspješan rad SNSD-u i izbor novog rukovodstva stranke koje mora imati, kako je istakao, mnogo mudrosti u ovim turbulentnim vremenima.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da SNSD najveća politička organizacija u Republici Srpskoj koja je izgradila nacionalno ideologiju.

- U ovom ćete imati podršku Ujedinjene Srpske, jer Republika Srpska može samo opstati uz jaku nacionalnu sociologiju - istakao je Stevandić.

Glavni nacionalni interes Srbije i srpskog naroda je Republika Srpska - rekao je predsjednik SP Srbije Ivica Dačić na 6. saboru SNSD-a. Važno je da smo zajedno i da zajedno čuvamo nacionalne interese - poručio je.

- Volio bih da neki Srbi u Srbiji vole Srbiju koliko je voli narod u Republici Srpskoj. Socijalistička partija Srbije vam želi mnogo uspjeha u daljem radu vaše stranke. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija - rekao je Dačić.

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov poželio je danas Savezu nezavisnih socijaldemokrata uspjeh u zaštiti prava građana Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Ivancov je ocijenio da je SNSD vodeća politička snaga u Republici Srpskoj koja uživa povjerenje naroda.

- Djelovanje SNSD je sastavni dio naših bilateralnih odnosa, jer je ova partija partner Јedinstvenoj Rusiji, vodećoj partiji u mojoj zemlji - rekao je Ivancov u obraćanju na Saboru SNSD-a u Laktašima.

On je pročitao pismo rukovodstva Јedinstvene Rusije koje je upućeno povodom održavanja Sabora SNSD-a.

U pismu je navedeno da je uspostavljanje odnosa dvije političke partije značajno jer se time jača uzajmna saradnja.

Ivancov je naveo da je rukovodstvo Јedinstvene Rusije poželjelo uspjeh u realizaciji svih planova koje ima SNSD.

Kineski amasador u BiH Јi Ping poručio je da je Kina protiv bilo kakvog protekcionizma i da je za saradnju zasnovanu na uzajamnom poštovanju. Јi Ping je u obraćanju na Saboru SNSD-a istakao da Komunistička partija Kina ima dobre odnose sa SNSD-om.

- Vjerujem da će naši dobri odnosi biti nastavljeni, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju - rekao je Ping i poželio uspješan rad Saboru.

Јi Ping je ocijenio dobrom saradnju Kine i BiH, posebno u oblasti ekonomije.

Kao primjer dobre ekonomske saradnje, Јi Ping je naveo Termoelektranu u Stanarima, te istakao da nije bilo lako realizovati ovaj projekat, ali da vjeruje da će takvih projekata biti i u budućnosti.

Saboru SNSD-a prisustvovali su ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, ambasador Kine u BiH Јi Ping, predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, lideri DNS-a Marko Pavić, Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, član Predsjedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, predstavnici Demokratske partije Srba u Makedoniji, Prve SDS-a, te druge zvanice iz političkog i društvenog života Republike Srpske i BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, danas uoči Sabora, sastao se sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i članom Predsjedništva Srpske napredne stranke Nebojšom Stefanovićem u Laktašima.

Povezane vijesti:

Dodik: Srpska najstabilniji dio BiH

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

Sabor SNSD-a u Laktaši
Foto: RTRS

6. Sabor SNSD-a Laktaši
Foto: Twitter

6. sabor SNSD
Foto: RTRS

6. sabor SNSD - Milorad Dodik
Foto: RTRS

6. sabor SNSD - Milorad Dodik
Foto: RTRS

6. sabor SNSD
Foto: RTRS