latinica  ћирилица
16/06/2019 |  08:00 ⇒ 13:06 | Autor: RTRS

Dan MUP-a Srbije; Prenos svečane akademije (RTRS plus, 19.00)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obilježava svoj dan defileom, prikazom vještina i svečanom akademijom.
Dan MUP-a Srbije (Foto:Tanjug/Dimitrije Goll) -
Dan MUP-a Srbije (Foto:Tanjug/Dimitrije Goll)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović položio je danas u Beogradu vijenac na spomen-obilježje policajcima koji su poginuli na dužnosti, povodom Dana MUP-a i Dana policije.

Na spomen-ploču prvom ministru policije vojvodi Јakovu Nenadoviću vijenac je položio državni sekretar MUP-a Milosav Miličković, dok su komandanti Specijalne antiterorističke jedince i Žandarmerije Spasoje Vulević i Dejan Luković položili vijence na spomen-obilježje na Čukur česmi, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U sjedištu MUP-a sječenjem slavskog kolača obilježena je slava Ministarstva - Svete Trojice, a na Kalemegdanu su pripadnici policije priredili taktičko tehnički zbor i družili se sa građanima.

U Knez Mihailovoj ulici je organizovan tradicionalni defile čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke.

Centralna svečana akademija povodom obilježavanja Dana MUP-a i Dana policije biće održana večeras u Centru Sava. Prenos je na programu RTRS plus od 19.00 časova.

MUP Srbije svoj dan obilježava u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija, na Duhove /Trojice/, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.