latinica  ћирилица
16/06/2019 |  12:07 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Brod: Delije iz svih krajeva Srpske u humanoj misiji

U organizaciji navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda, u Brodu je održan humanitarni turnir u malom fudbalu za pomoć Aleksandru Kušljiću, koji boluje od karcinoma limfnih žlijezda.

Humanitarnom turniru za pomoć Aleksandru Kušljiću, koji boluje od karcinoma limfnih žlijezda, odazvali su se navijači iz mnogih gradova Srpske. Ni plus 40 na vrelom asflatu, nije bio problem.

- Navijačko opredeljenje u ovakvim situacijama uopšte nije toliko ni bitno, koliko je bitna stvar za koju pomažemo. Prvenstveno smo tu da učinimo dobro djelo. A, naravno svi se tu već poznajemo odavno i da se malo i zabavimo - istakao je Nebojša Cvijić iz Banjaluke.

Goran Žarić iz Broda kaže da vrućina nije nikakav problem.

- Za nas nije problem, da je 30, 40 stepeni, nebitno. Nebitna je temperatura, vrućina, sve. Za kolegu smo uvijek tu. Pomoćemo koliko se može - napominje Goran.

Na turniru je učestvovalo više od 50 ekipa iz Republike Srpske i Srbije, koji se ovaj put nisu dijelili na klupske boje.

- Došle su nam kolege iz Beograda, iz Banjaluke, Brčkog, Bijeljine, Prnjavora, Dervente, Modriče, Srpca,... još ako koga preskočim, neka mi oprosti - riječi su Nenada Milovca, predsjednika Uduženja navijača Crvene zvezede "Delije", Brod.

Aleksandar Kušljić je navijač Crvene zvezde. Bavio se aktivno i fudbalom. Kaže da mu je turnir dao dodatnu moralnu snagu da izdrži i prebrodi muke, koje je žviot stavio pred njega.

- To je život i borba. Nekada je ovako, a nekada onako. Sve u svemu u ovakvim situacijama, kada čovjek oboli od bilo kakvog vida bolesti, pogotovo od ovakog teškog vida bolesti, kada je ovakva organizacja, kada je ovakav turnir, kada je ovakav odaziv ljudi, puno je lakše. Čovjek se, puno snage nekako dobije. Bez obzira na bilo šta - emotivno je poručio 38-ogodišnji Aleksandar Kušljić iz Broda.

Organizatori turnira "Udruženje navijača Delije" iz Broda, ističu je cilj akcije, osim pomoći Aleksandru Kušljiću, bio i da ukaže na potrebu kako svi treba da budu humani i odgovorni prema društvu u kome žive.