latinica  ћирилица
17/06/2019 |  08:27 ⇒ 08:35 | Autor: SRNA

Put Kneževo-Turbe prohodan, ali potreban oprez zbog opasnosti od odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros mjestimično vlažni, na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Odroni (arhiv) - Foto: RTRS
Odroni (arhiv)Foto: RTRS

Dionica regionalnog puta Kneževo-Turbe, kanjonom rijeke Ugar, na kojoj je zbog odrona sinoć bio obustavljen saobraćaj, prohodna je ali iz Auto-moto saveza vozačima savjetuju oprez.

Na putevima na kojima je u toku sanacija saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, iz AMS vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac", kao i na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici. Saobraća se jednom saobraćajnom trakom, uz postavljene semafore.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, te na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu "Klakari Donji 8, 13 i 14" u opštini Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod –Odžak i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog klizišta je usporen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, te na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača od ponoći do 7.00 časova i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U Federaciji BiH se, zbog oštećenja na kolovozu usljed jučerašnjih padavina, otežano saobraća na magistralnom putu Stupari-Đurđevik.

Na magistralnom putu M-5 u Јajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Јezero-Јajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk dva, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

U toku su radovi na magistralnim putevima Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao na magistralnom putu M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.