latinica  ћирилица
17/06/2019 |  12:16 ⇒ 18/06/2019 | 07:48 | Autor: RTRS

Cvijanović - Brnabić: Projekti se realizuju predviđenom dinamikom (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.
Željka Cvijanović i Ana Brnabić - Foto: RTRS
Željka Cvijanović i Ana BrnabićFoto: RTRS

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kao i realizaciji zajedničkih projekata iz različitih oblasti, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Cvijanovićeva je ocijenila da je institucionalna saradnja Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou, te izrazila zadovoljstvo činjenicom da se započeti zajednički projekti realizuju predviđenom dinamikom.

Podrška Srbije, kako je navela, kao najznačajnijeg ekonomskog partnera, ali i oslonca za očuvanje i jačanje Srpske, vidljiva je u brojnim opštinama, kroz realizaciju velikog broja komunalnih i infrastrukturnih projekata, finansiranih sredstvima Srbije.

Brnabićeva u Banjaluci sa zvaničnicima Srpske (Foto: RTRS)

Ona je i ovom prilikom, u ime građana i institucija Republike Srpske, zahvalila rukovodstvu Srbije na konkretnim oblicima saradnje i podrške, te istakla da Srpsku i Srbiju vežu čvrsti politički i ekonomski odnosi uz visok nivo razumijevanja.

Brnabićeva u Banjaluci (Foto: RTRS)

Sagovornice su izrazile zadovoljstvo činjenicom da je gotovo u svim oblastima društvenog života postignut napredak u međusobnim odnosima, u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama, te istakle neophodnost daljeg jačanja veza, kako na institucionalnom, tako i na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.