latinica  ћирилица
17/06/2019 |  14:02 ⇒ 14:18 | Autor: TANЈUG

Savjetnica u ambasadi Crne Gore: Zapalila bih Hram SPC u Podgorici

Diplomatska predstavnica Crne Gore u Ambasadi u Turskoj, Mirna Nikčević, napisala je na svom Fejsbuk nalogu povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".
Mirna Nikčević (Foto: mirna.nikcevic) - Foto: Facebook
Mirna Nikčević (Foto: mirna.nikcevic)Foto: Facebook

Nikčevićeva, inače savjetnica crnogorskog ambasadora u Ankari, raspravljala je na toj društvenoj mreži o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru u Podgorici, i napisala:

"Iskreno, zapalila bih taj Sram i sva goveda tamo".

Sabor je, inače, sazvan u subotu u znak protesta zbog najavljenog oduzimanja imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva je saopšteno da stavovi i komentari Mirne Nikčević savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, izneseni na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore.

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti potrebne mere kako bi ubuduće spriječilo ovakvu vrstu oglašavanja diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima zemlje.

Na Fejsbuku Mirna Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski sabor, pri čemu ona, njeni pristalice sa jedne strane i oponenti s druge, razmjenjuju brojne uvrede.

Objava o spaljivanju hrama obrisana je sa Fejsbuk stranice Mirne Nikčević.