latinica  ћирилица
17/06/2019 |  15:29 ⇒ 18:03 | Autor: SRNA

Rodoljub Drašković finansira obnovu Titove vile

Predsjednik Skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković ozvaničio je danas početak obnove Titove vile na Tjentištu, koja će nakon restauracije biti vraćena u turističku ponudu Nacionalnog parka "Sutjeska".
Rodoljub Drašković i  Dejan Pavlović - Foto: SRNA
Rodoljub Drašković i Dejan PavlovićFoto: SRNA

Drašković je rekao da će donirati sredstva za obnovu vile posredstvom ovog udruženja, ističući da će vila biti nacionalno dobro.

On je naglasio da je nacionalni park decenijama bio turistička atrakcija sa poznatom istoriografijom koja ne smije otići u zaborav.

- Zahvaljujući entuzijazmu, energiji i domaćinskom odnosu /direktora Nacionalnog parka/ Dejana Pavlovića odlučio sam da investiram u Nacionalni park "Sutjeska" jer sam svjestan da to neće biti propala investicija - rekao je Drašković novinarima.

On je izrazio namjeru da uloži sredstva i u obnovu hotela "Sutjeska", čime bi se ostvarila sinergija između turističkog kompleksa "Grad sunca" u Trebinju i Nacionalnog parka "Sutjeska", te na taj način povezao mediteranski i kontinentalni turizam.

- Izgradnjom novog hotela "Sutjeska" ćemo Hercegovinu povezati kao turističku atrakciju jedinstvenu u Evropi. Obnova ovog hotela zavisi od Vlade Republike Srpske. Pisao sam pismo namjere da želim da obnovim hotel i da ga stavimo u funkciju turizma, lovnog turizma, istorijskog kulturnog bogatstva - rekao je Drašković.

Direktor Nacionalnog parka "Sutjeska" Dejan Pavlović rekao je da će vila, veća od 300 metara kvadratnih, nakon obnove ostati u vlasništvu Republike Srpske.

On je naveo da još nije poznato koliko će novca biti potrebno za obnovu.

Titova vila na Tjentištu izgrađena je 1979. godine.