latinica  ћирилица
17/06/2019 |  19:33 ⇒ 20:07 | Autor: SRNA

Cvijanović: Pola vijeka rada OŠ "Sveti Sava" - značajan jubilej

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je značaj obilježavanja 50 godina postojanja i rada Osnovne škole "Sveti Sava" u Banjaluci, te navela da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM.
OŠ "Sveti Sava" iz Banjaluke obilježila 50 godina postojanja - Foto: SRNA
OŠ "Sveti Sava" iz Banjaluke obilježila 50 godina postojanjaFoto: SRNA

Cvijanovićeva je napomenula da ova ustanova u tom pogledu nije izuzetak, te da je to slučaj i sa svim drugim školama širom Srpske. 

- Iz tog razloga uložena sredstva u škole premašuju 130 miliona KM, a intervenisalo se svugdje gdje je bilo potrebno -  rekla je Cvijanovićeva, koja je prisustvovala svečanoj akademiji povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava".

Ona je izrazila zadovoljstvo što prisustvuje obilježavanju ovog značajnog jubileja u radu jedne od obrazovnih ustanova Srpske, te istakla da to zaslužuje pažnju javnosti.

Cvijanovićeva je dodala da je važno da škola obavlja svoju funkciju, ali i da nastavnici sarađuju sa roditeljima u interesu djece i sticanja novih znanja. 

- Kao što je to slučaj sa svim drugim obrazovnim institucijama, tako i ova škola kao dio obrazovnog sistema prolazi kroz određene transformacije. Svakao ćemo se i u budućnosti baviti procesom reforme obrazovanja, što je dio života i napretka društva - rekla je Cvijanovićeva.