latinica  ћирилица
17/06/2019 |  20:37 ⇒ 22:16 | Autor: B92

Košarkaši Zvezde odbranili titulu! (VIDEO/FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Partizan sa 76:75, u četvrtom meču finala Superlige Srbije.
Partizan - Crvena zvezda  (Foto://twitter.com/PartizanBC) -
Partizan - Crvena zvezda (Foto://twitter.com/PartizanBC)

Meč je u četvrtoj četvrtini bio prekinut na više od pola sata, pošto je grom udario u dvoranu "Aleksandar Nikolić", poslije čega se ugasilo više svjetala, i krov je krenuo da prokišnjava.

Utakmica je nastavljena i do kraja meča gledali smo dramu. Bili Beron je pogodio na 30 sekundi za prednost Zvezde (74:73), a potom je istu Renfro vratio na stranu crno-bijelih (75:74).

Zvezda je imala posljednji napad i Bili Beron je pogodio uz zvuk sirene za 76:75.

Po startu meča mogli smo da vidimo u kom smjeru se kretati meč. Za samo nekoliko minuta igrači obje ekipe su ispunili bonus, što je značilo da nas čeka dosta slobodnih bacanja.

Crveno-bijeli posebno su ušli u problem s ličnim greškama, pošto je Odžo dobio dvije, a Faje čak tri.

Tomić je morao da mijenja, Simanić i Ristić su brzo ušli na teren, međutim to nije dalo rezultata. Zvezda nije mogla ništa da zagradi i Partizan je to iskoristio.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Bili Beron sa 21 poenom, Davidovac je imao 13, Odžo 12, a Čović i Rivers po osam poena.

Po startu meča mogli smo da vidimo u kom smjeru će se kretati meč. Za samo nekoliko minuta igrači obje ekipe su ispunili bonus, što je značilo da nas čeka dosta slobodnih bacanja.

Crveno-beli posebno su ušli u problem s ličnim greškama, pošto je Odžo dobio dve, a Faje čak tri.

Tomić je morao da menja, Simanić i Ristić su brzo ušli na teren, međutim to nije dalo rezultata. Zvezda nije mogla ništa da zagradi i Partizan je to iskoristio.

Krajem prve dionice crno-bijeli su napravili seriju, a rezultat poslije deset minuta igre je bio 23:16.

U drugoj četvrtini sudije su malo promjenile kriterujum. Pustili su da se igra košarka i nije bilo toliko prekida. Na poluvrijeme otišlo se s rezultatom 42:34, a osjećaj je da su crno-bijeli mogli da imaju veću prednost, pošto je Zvezda igrala veoma loše.

Izabranici Milana Tomića krenuli su mnogo bolje u trećoj dionici i potpuno su se vratili u utakmicu.

Partizan ništa nije mogao da pogodi i rezultat je bio 52:52.

Početkom četvrte četvrtine desio se pomenuti incident s krovom u "Pioniru". Kada je utakmica nastavljena ekipe su se smjenjivale u vođštvu. Ušlo se u dramu gdje je Beron pogodio za pobjedu.

Na usporenom snimku se vidi da je Beron vjerovatno napravio korake kada je pogodio koš uz zvuk sirene.

Partizan je odigrao dobar meč, ali nisu uspjeli da izbore majstoricu.