latinica  ћирилица
18/06/2019 |  13:14 ⇒ 13:52 | Autor: SRNA

"Ronilačko ljeto u Banjaluci" od 22. juna do 18. avgusta

Ronilački klub Delfin iz Banjaluke će od 22. juna do 18. avgusta realizovati projekat "Ronilačko ljeto u Banjaluci" čija je osnovna ideja stvaranje novog turističkog proizvoda, koji bi uz ostalu ponudu grada, trebalo da omogući dalje kreiranje i razvoj paketa usluga turističkim agencijama koje se bave receptivnim turizmom.
Banjaluka - Ronilački klub "Delfin" - Foto: SRNA
Banjaluka - Ronilački klub "Delfin"Foto: SRNA

Igor Gajić iz Ronilačkog kluba Delfin rekao je Srni da je projekat namijenjen prevashodno turistima, ali i sugrađanima, prvenstveno onima koji nisu ronioci.

Gajić pojašnjava da je riječ o programu koji omogućava da osoba koja nije ronilac nakon kraće teoretske pripreme koja traje do 30 minuta zaroni u vodu u potpunosti opremljena lakom autonomnom ronilačkom opremom, u pratnji instruktora ili vođe ronjenja do maksimalne dubine od pet metara, u trajanju do 45 minuta.

- Program omogućava i ronjenje na dah uz upotrebu maske, peraja, disalice i ronilačkog odjela - rekao je Gajić uz napomenu da su ovakve ronilačke aktivnosti zastupljene i veoma tražene na svim svjetskim turističkim odredištima i čine veliki udio u globalnoj turističkoj ponudi.

On je naveo da će programi biti realizovani na različitim lokacijama na rijeci Vrbas, uglavnom vikendima, a za veće grupe i radnim danima.

Gajić je dodao da će u slučajevima nepovoljnih vremenskih uslova programi biti realizovani na alternativnim lokacijama u koje su uključeni i gradski bazeni.

On je istakao da će projekat biti realizovan u saradnji sa banjalučkim turističkim agencijama i biće nuđen individualno, kao i kroz pakete usluga.

- To će korisnicima projekta omogućiti dodatne povoljnosti, jer će svi učesnici na nov način doživjeti rijeku Vrbas, prirodne ljepote im nadamo se, ponijeti lijepe uspomene iz našeg grada - rekao je Gajić.

Projekat "Ronilačko ljeto u Banjaluci" podržao je grad Banjaluka.