latinica  ћирилица
18/06/2019 |  13:29 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Pošte Srpske: Najbolje pismo učenika Nikole Lazića

Direktoru zvorničke Osnovne škole "Sveti Sava" Radomiru Petroviću danas je od Pošta Srpske uručen projektor i 1.000 KM kao nagrade za školu iz koje je stiglo najbolje pismo u Republici Srpskoj.
Nikola Lazić - Foto: SRNA
Nikola LazićFoto: SRNA

Nagradu je uručio direktor Radne jedinice za poštanski saobraćaj Zvornik Miodrag Petrović.

Pošte Srpske svake godine, u saradnji sa druga dva javna poštanska operatera iz BiH, organizuju izbor najboljeg literarnog rada o temi koju određuje Svjetski poštanski savez, a za 48. Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade izabrana je tema "Napiši pismo o svom junaku".

Pismo učenika šestog razreda ove škole Nikole Lazića proglašeno je najboljim na području Republike Srpske, dok je na 48. Međunarodnom takmičenju zauzeo drugo mjesto i time za svoju školu osvojio ovu vrijednu nagradu.

Nikola Lazić je za svoje pismo nagrađen sa 200 KM i tablet računarom.

On je rekao Srni da je zadovoljan nagradom, koja mu je podstrek da nastavi sa pisanjem, ali da u tim aktivnostima neće zanemariti druge predmete.

Nikola je istakao da je u pismu pisao o svom junaku - nastavniku likovnog Јovi Laliću.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Radomir Petrović rekao je da ova škola učestvuje na svim ativnostima koje organizuju Pošte Srpske, kao što su "Najljepše pismo za Djeda Mraza" i "Najljepša novogodišnja čestitka".

Zahvalivši za nagradu, Petrović je rekao da će škola i ubuduće učestvovati u svakoj akciji Pošta Srpske.

Svečana manifestacija proglašenja pobjednika i dodjele ostalih nagrada, u organizaciji Hrvatske pošte Mostar, biće održana početkom oktobra u tom gradu.