latinica  ћирилица
19/06/2019 |  14:10 | Autor: SRNA

Svot: Račune treba sakupljati, još rano za njihovo slanje

Udruženje ekonomista Republike Srpske Svot saopštilo je danas da građani koji žele da učestvuju u nagradnoj igri "Deset računa izbroji i stan osvoji", koju organizuje Vlada Srpske, već mogu početi da skupljaju fiskalne račune i slipove koje dobijaju prilikom plaćanja kreditnim karticama, ali da još ne treba da ih šalju.
Fiskalni račun - Foto: RTRS
Fiskalni računFoto: RTRS

- Kriterijumima nagradne igre, koji će biti definisani pravilnikom, definisano je da će u izvlačenju moći da učestvuju računi i slipovi izdati na teritoriji Republike Srpske od 1. juna do posljednjeg izvlačenja - navedeno je u saopštenju.

U Udruženju ekonomista Svot podsjećaju da je prvo izvlačenje nagrada planirano za septembar.

- Ministarstvo finansija pokrenulo je inicijativu za kupovinu pet stanova na području Banjaluke, koji će biti u nagradnom fondu, a po okončanju tog postupka biće završen pravilnik o nagradnoj igri. Tek nakon toga će biti moguće slati račune i slipove. Građani će kroz medijsku kampanju biti upoznati sa danom objave pravilnika. Adresa na koju će građani slati račune biće objavljena u pravilniku o nagradnoj igri - naveli su u Udruženju ekonomista Srpske Svot.

U nagradoj igri mogu da učestvuju punoljetna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji BiH.

Cilj nagradne igre, koju Ministarstvo finansija organizuje u saradnji sa Udruženjem Svot, Unijom udruženja poslodavaca i Privrednom komorom Srpske, je podsticanje izdavanja fiskalnih računa i smanjenje sive ekonomije.