latinica  ћирилица
19/06/2019 |  19:01 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Dentalna klinika - rasadnik znanja!

Dentalna klinika banjalučkog Medicinskog fakulteta proslavila je godinu rada. Јedina je ustanova banjalučkog Univerziteta, koja pruža usluge.

Dentalna klinika prva u istoriji banjalučkog Univerziteta, osim obrazovne funkcije, pruža i zdravstvene usluge, od oralne hirurgije do protetičkih usluga.

- Hoćemo da budemo centar izvrsnosti u oblasti dentalne medicine, da na jednom mjestu možemo da pružimo sve usluge koje se pred nas stavljaju, da to bude osnova za obrazovanje za edukaciju. Za naš centar su zainteresovane i privatne stomatološke ordinacije - ističe Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta Banjaluka.  

Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci ističe to kao primjer dobre prakse.

- Mi zaista očekujemo da Dentalna klinika posluži kao primjer dobre prakse izlaska na tržište pojedinih organizacionih jedinica Univerziteta - tvrdi Gajanin.

Rad u Dentalnoj klinici primjer je kako obrazovan kadar zadržati u Srpskoj, ističe ministar zdravlja.

- I to jeste jedan model i u nekim dugim segmentima i u nekim drugim zdravstvenim ustanovama sa onog aspekta kako mladim ljudima omogućiti da se naučno i stručno usavršavaju i da u ovom slučaju Dentalna klinika od tih mladih ljudi preuzme i prihvati znanje i usluge koje će nuditi na tržištu - poručio je Alen Šeranić,m inistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.  

Za pacijente olakšanje,s ve stomatološke usluge na jednom mjestu.

- Pacijenti koji dolaze u ovu Dentalnu kliniku mogu da dobiju usluge koje su gotovo identične kao što su u Hajlderbergu i Londonu - tvrdi Mladen Rodić, doktor specijalista oralne hirurgije u Dentalnoj klinici .

Mladen Јevrić,specijalizant ortopedije vilice u Dentalnoj klinici ističe da od sada specijalizacija može da se odradi i kod kuće. 

- Mogu da kažem u ime svojih kolega i u moje lično ime da je veliki napredak što smo ovdje sve vrijeme specijalizacije i ne moramo da idemo u regionalne dentalne centre - napominje Јevrić.

Stomatološke usluge, koje su potpisane sa Fondom zdravstva, u Dentalnoj klinici moguće je obaviti uz ovjerenu zdravstvenu knjižicu.