latinica  ћирилица
19/06/2019 |  19:09 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Otvoren kružni tok na Laušu (FOTO)

U banjalučkom naselju Lauš večeras je zvanično puštena u saobraćaj kružna raskrsnica kod restorana Sirano.

Ovaj kružni tok je od velike važnosti za protok saobraćaja u ovom dijelu grada, a izgrađen je u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Projekat vrijedan 650.000 KM finansirali su Putevi Republike Srpske.

Puštanje u saobraćaj ozvaničili su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti preduzeća Putevi Srpske Nenad Nešić.

Trninić je rekao da se na ovaj način doprinosi rasterećenju saobraćaja u Banjaluci, gdje ima registrovanih 400.000 vozila, te da će brlo brzo biti realizovani i drugi projekata s ciljem rasterećenja saobraćaja.

Radojičić je rekao da je ovo osmi kružni tok u Banjaluci izgrađen u protekle dvije godine i istakao da bi novootvorena kružna raskrsnica, koja je dugo očekivana, trebalo da znatno rastereti saobraćaj.

Osim ovog projekta iz oblasti saobraćaja, na Laušu bi trebalo da počne gradnja nove saobraćajnice između Paprikovca i Lauša. kojom bi se rasteretila raskrsnica kod Sirana i saobraćaj kroz Karađorđevu ulicu. Za ovaj projekat riješeni su imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade Republike Srpske.