latinica  ћирилица
19/06/2019 |  19:31 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Beogradski i banjalučki fakulteti bezbjednosti zajedno do bolje saradnje

U Beogradu je dogovoreno intenziviranje saradnje banjalučkog i beogradskog Fakulteta bezbjednosnih nauka.

Fakulteti bezbjednosti u Banjaluci i Beogradu već dobru saradnju unaprijediće naučnim konferencijama i zajedničkim radom studentskih parlamenata.

- Bezbjednost je danas dio svake sfere društvene aktivnosti i uopšte ljudske aktivnosti, a mi smo shodno tome postigli određene dogovore, određene zajedničke aktivnosti smo dogovorili i u oblasti razmjene nastavnika, studenata, zajedničke saradnje uopšte na tom polju, ali i vrlo važne izdavačke djelatnosti - poručio je Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci.

Podsjećajući da nastavnici iz Beograda već odlaze u Banjaluku, u Beogradu očekuju banjalučke studente na seminarima, kursevima i drugim nastavnim aktivnostima.

- Nema nikakve dileme da i Beograd i Banjaluka se suočavaju sa faktički identičnim izazovima bezbjednosnim, ponekad različitim prijetnjama, ali rizici su isto tako nesumnjivo zajednički i moramo ih zajednički rješavati - ističe Vladimir N. Cvetković, dekan Fakulteta bezbjednosti Univerziteta u Beogradu. 

U Predstavništvu Srpske ističu važnost saradnje sa beogradskim Fakultetom bezbjednosti, vodećim u regionu.

- Ovaj sastanak je zbog toga posebno značajan, jer će naš Fakultet bezbjednosti iz Banjaluke biti u prilici da na najbolji način i sa nekim ko želi da prenese svoja iskustva svakodnevno radi i da postiže što bolje rezultate - rekao je Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.  

Naši stručnjaci već narednih dana prisustvovaće okruglim stolovima o uvođenju novog predmeta iz oblasti bezbjednosti u srednje škole. Za jesen planiraju sportske susrete, u kojima će učestvovati i studenti Fakulteta bezbjednosti iz Moskve.