latinica  ћирилица
20/06/2019 |  09:04 | Autor: RTRS

Mesi spriječio novi poraz Argentine (VIDEO)

Fudbaleri Argentine i Paragvaja podijelili su bodove u 2. kolu Kopa Amerike odigravši neriješeno 1:1 te su tako produžili neizvjesnost oko plasmana u narednu fazu.
Lionel Mesi (Foto: hypebeast.com) -
Lionel Mesi (Foto: hypebeast.com)

Argentinci su opet loše odigrali nakon poraza od Kolumbije u prvom kolu, dok su Paragvajci djelovali kao puno bolja ekipa.

Takvu igru krunisali su u 37. minutu kada je Ričard Sančez pogodio donji ugao gola Argentine za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Lionel Mesi je izjednačio u 57. minutu pogotkom iz penala nakon što je lopta prije toga u šesnaestercu pogodila Ivana Pirisa u ruku te poslije konsultacija s VAR sobom.

Paragvaj je samo pet minuta kasnije imao šansu da Argentincima nanese novi poraz, a je golman Franko Armani odbranio udarac Derlisa Gonzaleza iz penala i tako spasio Argentinu veće blamaže.

Argentina nakon dva odigrana kola ima samo jedan bod i nalazi se na četvrtom mjestu grupe B. Paragvaju je ovo drugi bod koji je trenutno dovoljan za drugo mjesto iza lidera Kolumbije, koja ima maksimalnih šest bodova.