latinica  ћирилица
20/06/2019 |  14:07 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Tužilac naredio obdukciju tijela ubijenog Miroslava Tatića

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva naredio je da budu preduzete istražne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti ubistva Miroslava Tatića /52/ iz Banjaluke, te da bude izvršena obdukcija tijela u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Iz Okružnog javnog tužilaštva je saopšteno da je sinoć, oko 23.30 časova, ispred kuće pronađeno Tatićevo tijelo.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Siniša Vranješ, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka.

U tužilaštvu navode da je policija uhapsila lice čiji su inicijali A.B. /28/ iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ubistvo, te da je u toku njegova kriminalistička obrada.

Prema saznanjima Srne, pripadnici Policijske uprave Banjaluka su u roku od sat vremena uhapsili Aleksandra Bubnjevića osumnjičenog da je ubio Tatića u banjalučkom naselju Lazarevo.

Prema tim saznanjima, sin žrtve Dejan Tatić prijavio je sinoć oko 23.30 časova policiji da je našao oca na kućnom pragu sa ubodnom ranom.

Policija je odmah izašla na lice mjesta, a nakon sat vremena zaustavljeno je vozilo u blizini Parka Mladen Stojanović kojim je upravljalo lice za koje se sumnjalo da je ubio sugrađanina. S njim u vozilu bila je i maloljetna ženska osoba.

Uprkos naporima ljekara, Miroslav Tatić je nakon pokušaja reanimacije preminuo.

Mediji pišu  da je Bubnjević sa maloljetnom djevojkom (16) oko 23 časa došao pred porodičnu kuću Tatića kako bi se obračunao sa Dejanom i to zbog bolesne ljubomore.

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni i sin žrtve ranije su bili u dobrim odnosima, ali je do sukoba došlo zbog maloljetne djevojke unazad nekoliko dana.

Povezane vijesti:

Mladić ubio sugrađanina na kućnom pragu; Uhapšen Aleksandar Bubnjević