latinica  ћирилица
21/06/2019 |  07:08 ⇒ 14:34 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u SAD-u; Razgovori o otvaranju novih radnih mjesta u Srpskoj

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je za našu emisiju Pečat da danas putuje u Sjedinjene Američke Države gdje će razgovarati s predstavnicima kompanije NCR o otvaranju novih radnih mjesta u Srpskoj.

- Razgovaraću sa predstavnicima ove kompanije o povećanju broja radnika sa sadašnjih 300 za barem isto toliko - istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je za RTRS rekla da će, u okviru posjete SAD, biti riječi i o mogućnosti otvaranja jednog američkog univerziteta u Banjaluci.

- Pregovaraću o tome, a biće tu još drugih tema. Dakle, namjeravamo da ojačati postojeću investiciju i da se, u okviru obrazovne sfere, pozicioniramo na međunarodnom planu - rekla je Cvijanovićeva.

Kompanija NCR se bavi pružanjem tehničke podrške za softverske probleme na globalnom nivou, uglavnom za korisnike u Sjevernoj Americi. Ova američka kompanija posluje više od 130 godina.

NCR d.o.o. Banjaluka je osnovan kao podružnica ove globalne kompanije. Podružnica je osnovana sa ciljem uspostavljanja Centra za tehničku podršku u Banjaluci, u skladu sa poslovnim planovima i planovima razvoja matične kompanije.

NCR Banjaluka zapošljava specijalno interno obučene tehničare koji odgovaraju na zahtjeve klijenata i pristupaju analizi i rješavanju problema. Shodno potrebama posla, većina zaposlenih poseduje prethodno IT iskustvo.

NCR je odabrao Banjaluku kao destinaciju iz mnogih razloga - dobra talentovana radna snaga, koja istovremeno ima izvanredne tehničke i jezičke sposobnosti, telekomunikaciona infrastruktura koja se stalno unapređuje i podsticaji koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske, kao i povoljni socijalno ekonomski faktori.

Emisiju Pečat možete pogledati ovdje.

Povezane vijesti:

Predsjednica Srpske za Pečat: Građani trpe zbog političkih igara Sarajeva