latinica  ћирилица
21/06/2019 |  08:44 ⇒ 09:14 | Autor: SRNA

Promovisana zbirka pjesama Milene Drpa

U modričkom Srpskom kulturnom predstavljena je zbirka pjesama "Na ručku sa životom" književnice Milene Drpa iz Modriče. Knjiga se sastoji od 74 pjesme koje su grupisane u četiri cjeline i posvećene su porodici, braku, zavičaju i ličnim unutrašnjim previranjima autora.
Predstavljena zbirka pjesama "Na ručku sa životom" - Foto: SRNA
Predstavljena zbirka pjesama "Na ručku sa životom"Foto: SRNA

Drpa, kojoj je ovo sedma zbirka pjesama, rekla je na promociji da je u pjesmama, kao u ogledalu, preslikala dubinu svoje duše, zbog čega bi knjizi odgovarao i naziv "Јa i moj život".

O zbirci su govorili književnici iz Modriče Marko Raulić i Gligor Muminović.

Raulić je rekao da je zbirka odlično književno djelo koje treba stalno imati blizu i čitati u vrijeme osame, tuge, radosti, jer ona čitaoca tjera da stalno u stihovima traži nešto novo.

- Na ručku sa životom pjesnik se preispituje i promišlja o proživljenom. Nije to žal za prošlim vremenom, nego gola, živa istina utkana u stihove. Ima tu dilema, sudova, zaključaka, iščekivanja, pitanja i odgovora, lutanja, divljenja, ljubavi i radosti, a to je cijeli život zarobljen u knjizi - rekao je Raulić.

Izdavač zbirke je "Svet knjige" iz Beograda. Recenzent zbirke pjesama štampane u 300 primjeraka je Dejan Bogojević, pisac iz Valjeva.