latinica  ћирилица
21/06/2019 |  12:41 ⇒ 13:39 | Autor: RTRS

Završen veliki rezervoar u naselju Česma vrijedan 500.000 KM (FOTO)

U okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi", završen je rezervoar četvrte visinske zone u naselju Česma iznad Krčmarica vrijedan više od 500.000 KM, čijom izgradnjom su stvoreni uslovi za snabdijevanje viših dijelova naselja Česma.
Završen veliki rezervoar na Krčmaricama, nastavak radova (Foto:banjaluka.rs.ba) -
Završen veliki rezervoar na Krčmaricama, nastavak radova (Foto:banjaluka.rs.ba)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas posjetio ovo gradilište, rekao je novinarima da je završena faza izgradnje novog velikog rezervoara četvrte visinske zone na najvišoj koti na Krčmaricama sa dvije komore kapaciteta po 250 metara kubnih, što je jedna od najvažnijih pretpostavki za veliki vodovodni sistem u naselju Česma tri i četiri.

- O ovom vodosistemu govori se veoma dugo, a sada smo u fazi realizacije i ova, vrijedna više od 500.000 KM, je završena - naveo je Radojičić i dodao da je radove uspješno izvelo preduzeće "Niskogradnja".

On je naglasio da je za ovu godinu planirano i već odobreno, kroz aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/, još dva miliona KM za nastavak radova na ovom vodovodnom sistemu.

- Sljedeće što treba da radimo je rezervoar na Česmi tri, pumpne stanice, potisni i dovodni cjevovodi s ciljem da već ovog ljeta imamo izvođača za nastavak radova ako završimo pregovore sa EBRD-om u prvoj sedmici jula u vezi s tim aranžamanom. Cilj nam je da kroz ova sredstva obezbijedimo ove godine potpuni završetak radova na Česmi tri i četiri - naveo je Radojičić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević izrazio je zadovoljstvo što je počela realizacija ovog dugo očekivanog posla.

- Zahvalnost mještana gradonačelniku i Gradskoj upravi je velika na ovome što se radi i što smo čekali nekoliko decenija - rekao je Maličivić.

On je dodao da će, kada projekat u potpunosti bude završen, vodu dobiti oko 3.000 stanovnika ovog dijela naselja Česma, dijela naselja Priječani i dijela Laktaša.