latinica  ћирилица
21/06/2019 |  13:15 | Autor: SRNA

Petričević: Podrška tekstilnoj industriji

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je danas tekstilno preduzeće "Nju nets" koje se bavi proizvodnjom reklamne, radne i sportske odjeće i obećao pomoć kroz projekte i mjere Ministarstva ovom, ali i drugim preduzećima iz tekstilne industrije.
Vjekoslav Petričević posjetio"Nju nets" - Foto: SRNA
Vjekoslav Petričević posjetio"Nju nets"Foto: SRNA

Petričević je rekao da preduzeće "Nju nets" može biti pozitivan primjer poslovanja u maloj privredi i da je jako značajno za malu sredinu poput Nevesinja.

- Dobili smo informaciju da imaju namjeru proširiti kapacitete. Ovdje ima potencijala u tekstilnoj industriji. Mi kao ministarstvo dajemo podršku tekstilnoj industriji kroz podsticaje, nove tehnologije, programe povoljnog kreditiranja kako bi se proširila proizvodnja i otvorila nova radna mjesta - izjavio je Petričević novinarima.

Direktor "Nju netsa" Nataša Čalić rekla je da imaju 13 radnika i da je u planu proširenje proizvodnje.

- Zadovoljni smo, sa opštinom imamo dobra iskustva i saradnju. Pružili su nam pomoć koju smo tražili, tako da očekujem da će se tako i nastaviti i sa opštinom i sa Ministarstvom - navela je Čalićeva.

Petričević se u Nevesinju sastao i sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem s kojim je razgovarao o potencijalima opštine i mogućnostima za investicije i otvaranje radnih mjesta.