latinica  ћирилица
21/06/2019 |  13:17 | Autor: B92

Srpkinje na SP u grupi sa Norveškom, Holandijom, Slovenijom, Angolom i Kubom

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće na Svjetskom prvenstvu u Јapanu u Grupi A sa Norveškom, Holandijom, Slovenijom, Angolom i Kubom.
Rukometašice Srbije - Foto: RTS
Rukometašice SrbijeFoto: RTS

Tri najbolje selekcije iz Grupe A izboriće plasman u glavnu fazu gde će igrati protiv tri najbolje reprezentacije iz Grupe B, u kojima će se takmičiti Francuska, Danska, Njemačka, Јužna Koreja, Brazil i Australija.

Po dvije najbolje selekcije iz grupa glavne faze izboriće plasman u polufinale. Plasman od drugog do sedmog mjesta garantuje i vizu za olimpijske kvalifikacije.

Mjesta se povlače ukoliko dobar rezultat na prvenstvu ostvare reprezentacije koje su već izborile plasman na Olimpijske igre ili u kvalifikacije na osnovu plasmana na kontinentalnim takmičenjima.

- Praktično najteža grupa je na drugom mjestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dvije utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe - rekao je selektor Ljubomir Obradović za sajt Saveza.

U Grupi C igraće Rumunija, Mađarska, Crna Gora, Španija, Senegal i Kazahstan, a u Grupi D Rusija, Švedska, Јapan, Kina, Argentina i Kongo.

Svjetsko prvenstvo u Јapanu biće održano od 30. novembra do 15. decembra.