latinica  ћирилица
21/06/2019 |  16:47 ⇒ 22/06/2019 | 08:11 | Autor: SRNA

U Atlanti sastanak Cvijanovićeve sa predstavnicima kompanije En-Si-Ar (FOTO)

U glavnom sjedištu kompanije En-Si-Ar /NCR/ u Atlanti održan je sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa predstavnicima ove kompanije na kojem će biti riječi o proširenju saradnje i mogućnostima za povećenje broja zaposlenih u toj kompaniji u Srpskoj.

Ranije danas, predsjednica Republike obišla je glavno sjedište En-Si-Ar-a, gdje su je predstavnici ove kompanije upoznali o novim tehnologijama i proizvodima.

Foto: RTRS

Uoči posjete SAD, Cvijanovićeva je podsjetila da je kao predsjednica Vlade bila uključena u dolazak ove kompanije u Srpsku i naglasila da ona trenutno zapošljava 300 radnika.

Foto: RTRS

Kompanija En-Si-Ar zvanično je počela sa radom u Republici Srpskoj početkom juna 2017. godine. Riječ je o respektabilnoj globalnoj multinacionalnoj kompaniji čije je sjedište u DŽordžiji.

Foto: RTRS

Ova kompanija omogućila je Republici Srpskoj da bude dio globalnog tržišta, a ranije je već uspostavila poslovanje i u Srbiji.

Foto: RTRS

En-Si-Ar u svijetu zapošljava 32.000 ljudi, a ukupan godišnji promet kompanije je 6,5 milijardi dolara.

Kompanija En-Si-Ar lider je u domenu usluga softverske prirode i ona je tehnološka kompanija koja postoji više od 130 godina.