latinica  ћирилица
22/06/2019 |  16:53 ⇒ 17:05 | Autor: SRNA

Ugljevik: Nova kuća za šestočlanu porodicu Đokić

Šestočlanoj porodici Živana Đokića, nezaposlenog borca prve kategorije u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika, mjesna i republička boračka organizacija i lokalna zajednica grade novi dom u koji će se preseliti iz neuslovne kuće u kojoj sada žive.
Počela gradnja doma šestočlanoj porodici Živana Đokića - Foto: SRNA
Počela gradnja doma šestočlanoj porodici Živana ĐokićaFoto: SRNA

Đokić radom na dnevnici obezbjeđuje sredstva da izdržava četvoro djece i suprugu, ali sve što zaradi teško može pokriti osnovne životne troškove.

Đokiće, kojima je danas poslije temelja urađena i prva ploča za novu kuću, posjetili su predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, predsjednik opštinske Boračke organizacije Јovan Marinković i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

General Milomir Savčić rekao je da je ovo primjer brige o borcima i da treba da posluži svim opštinskim i boračkim organizacijama, ali i ostalima, kako se mogu organizovati i rješavati krupni problemi pojedinaca.

- Broj ljudi koje zatičemo ovdje govori o kakvom se čovjeku radi, da on nije čovjek koji traži pomoć nego se našao u situaciju da ne može sam da rješi problem stambenog zbrinjavanja. Čovjek osjeća veliko zadovoljstvo kada zna da se možemo organizovati i pomoći - rekao je Savčić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Ugljevik Јovan Marinković napomenuo je da je odluka da se pomogne Đokiću donesena na Skupštini Boračke organizacije i da se ubrzo nakon toga krenulo u realizaciju.

- Opštinska Boračka organizacija je na svojoj Skupštini donijela odluku da sa 2.500 KM pomogne Živanu da uradi temelj, a sa 500 KM pomogla nam je i Boračka organizacija Republike Srpske koja učestvuje u izgradnji objekta. Sa načelnikom smo u dogovoru da opština donira 10.000 KM kroz građevinski materijal i nadamo da ćemo u skorije vrijeme riješiti stambeni problem Đokića - objasnio je Marinković.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zahvalio je Boračkoj organizaciji koja je inicirala ovu akciju i svima koji su na bilo koji način pomogli ili će pomoći.

- Ovoj šestočlanoj porodici mi ćemo iz budžeta opštine dodijeliti 10.000 KM da bi se nastavila izgradnja kuće. Pokušaćemo naći način da prikupimo još sredstava i nadam se da ćemo kroz kraći period biti u prilici da prisustvujemo pokrivanju stambenog objekta - istakao je Perić.

Živan Đokić kaže da je veoma zahvalan svima koji su pomogli, te da se nada da će prije prvog snijega njegov novi dom biti useljiv.

- Obratio sam se za pomoć, čekao nekoliko mjeseci, obećali su mi i ispunili obećanje. Uradio sam temelj, a onda smo žena, djeca i ja počeli graditi drugi dio ploče. Danas su mi komšije i prijatelji pritekli u pomoć da uradimo ploču - rekao je Đokić.